Zakelijke hypotheek

Binnen 4 weken uw zakelijke hypotheek geregeld

Een zakelijke hypotheek of vastgoedhypotheek sluit u af voor de aanschaf of verbouwing van vastgoed met een commercieel doel. Dit kan middels een bancaire lening of door middel van crowdfunding. U kunt zakelijk vastgoed aankopen als zakelijk vastgoedondernemer of als particulier vastgoedondernemer. Verschillende soorten onroerend goed komen in aanmerking voor een zakelijke hypotheek. Denk bijvoorbeeld aan de financiering van een bedrijfspand of onroerend goed als beleggingspand.

De zakelijke hypotheek is onder te delen in 3 categorieën:

Verhuurhypotheek
Vastgoedhypotheek
Crowdfundinghypotheek

Wilt u bijvoorbeeld investeren in vastgoed door onroerend goed aan te kopen om te verhuren? In dat geval past de verhuurhypotheek goed bij u. Of wilt u af van de hoge huurlasten van uw bedrijfspand en uw bedrijfspand aankopen dan kan de vastgoedhypotheek een oplossing zijn.

Maar ook de crowdfunding hypotheek is in beide gevallen een optie.
Een zakelijke hypotheek kan via een bank worden afgesloten maar ook goed door middel van crowdfunding. Afhankelijk van de geldverstrekker, de waarde van het onderpand en de hoogte van de lening wordt de rente en de aflosvorm bepaald. Vaak is het toegestaan om naast een aflosschema een deel aflossingsvrij af te sluiten.

Bij FDC FUNDING is het maximaal aflossingsvrij deel 60% van de waarde van het onroerend goed ( in verhuurde staat). Het deel wat boven dit bedrag wordt gefinancierd moet in 10 jaar annuïtair worden afgelost.

De keuze om vanuit een BV te investeren in onroerend goed of vanuit privé heeft te maken met de aansprakelijkheid en de fiscaliteit. Wilt u meer weten over fiscale verschillen en aandachtspunten lees dan ons fiscaliteiten overzicht.

FISCALITEITEN OVERZICHT

Wilt u meer weten en een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs? Wij nemen graag contact met u op.
Onze vastgoedfinancieringsspecialist helpt u graag verder aan een passend advies en een lening op maat. (klik contact gegevens?) Of wilt u snel weten of een vastgoed financiering bij u past. Ga naar onze QuickScan