Herfinancieren zakelijke hypotheek

Binnen 4 weken uw zakelijke hypotheek herfinancieren

Wanneer u een zakelijke hypotheek eenmaal heeft afgesloten voor uw zakelijke pand, kunt u weer doorgaan met waar u goed in bent: ondernemen. Toch zal de zakelijke financiering af en toe heroverwogen moeten worden. Een zakelijke hypotheek herfinancieren is in sommige gevallen aan te raden.

Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer u:

Een (crowdfunding)hypotheek heeft die binnenkort af loopt.
Een lagere rente kunt krijgen.
De overwaarde van uw pand wilt benutten voor een nieuwe investering in een nieuw pand.
Kapitaal nodig heeft om uw pand te verduurzamen.

Crowdfunding hypotheek herfinancieren

Als u uw zakelijke hypotheek heeft gefinancierd met een crowdfundinghypotheek, heeft u waarschijnlijk te maken met een betrekkelijk korte looptijd van de financiering. Een crowdfundinghypotheek heeft meestal een looptijd tussen de 3 en 10 jaar. Deze zal na een aantal jaar opnieuw moeten worden ondergebracht.

Het kan zijn dat u in het verleden een crowdfundinghypotheek heeft afgesloten, maar dat u nu in aanmerking komt om uw hypotheek bancair onder te brengen. Wat de verschillen zijn tussen deze twee financieringsmogelijkeden, hebben we voor u uiteen gezet in dit artikel:

Verhuurhypotheek

Lagere rente vastgoedhypotheek

De afgelopen jaren is vastgoed enorm in waarde gestegen. Het kan zijn dat u een vastgoedhypotheek heeft afgesloten met een hoge Loan to Value (hypotheek t.o.v. de waarde van het pand). Een hoge Loan to Value betekent een hogere rente. Een grote waardestijging kan voor u betekenen dat u nu in een lagere risicoklasse valt.

Wanneer u tussentijds heeft afgelost op de zakelijke hypotheek kan hetzelfde effect optreden. Ook dit creëert een lagere Loan to Value en een lagere mogelijke rente.

In sommige gevallen kunt u bij de huidige geldverstrekker middels het aanleveren van een waarderapport in een lagere risicoklasse terechtkomen en direct uw rente verlagen. Maar het is altijd zinnig om dit moment te gebruiken om opnieuw de markt te (laten) analyseren en te kijken waar u het beste terecht kunt tegen de scherpste hypotheekrente.

Overwaarde herinvesteren in een nieuw pand

herfinancieren zakelijke hypotheek

Wanneer uw beleggingspand in waarde is gestegen, kunt u de overwaarde van dit pand liquide maken met een herfinanciering. Zo maakt u kapitaal vrij om een volgend pand aan te kunnen kopen. Afhankelijk van het type onderpand kunt u tot 80-85% van de waarde van het pand financieren.
De overwaarde gebruikt u dan als inbreng eigen vermogen voor het nieuwe pand en voor het overige sluit u een nieuwe vastgoedhypotheek af. Op deze manier kunt u gestaag uw vastgoedportefeuille uitbreiden.

Herfinancieren zakelijke hypotheek voor verduurzaming

Een overwaarde op uw zakelijke pand kunt u ook gebruiken voor een verbouwing of verduurzaming. U kunt dan een extra hypotheek opnemen om te verduurzamen of verbouwen, of ervoor kiezen om de hele hypotheek over te sluiten naar een nieuwe.

Verduurzamen van uw pand levert u veel voordeel op. Het creëert een beter rendement op uw zakelijke pand, vanwege een hogere marktwaarde en betere verhuurmogelijkheden / een hogere huurprijs.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een zakelijke hypotheek (her)financieren betekent dat u aan een aantal voorwaarden moet voldoen en daarnaast zult u gegevens moeten aanleveren aan de geldverstrekker. U kunt zelf alvast een Quickscan aanvragen. U ziet direct al een indicatie of uw gewenste financiering binnen de mogelijkheden past en ontvangt van ons een rapport met daarin een aantal mogelijke oplossingen.

Wilt u uw volledige vastgoedportefeuille financieren of herfinancieren? Stuur ons dan een email of bel: 088-020 4520. We staan met plezier voor u klaar om de portefeuille en financieringswensen door te spreken.