Investeerder

Registreer nu en ontvang 6 % rendement op het eerste project!

Investeren in vastgoed

Wilt u meer rendement op uw vermogen zonder het hoge risico van beleggen? Dan is investeren in vastgoed door crowdfunding een eenvoudig en veilige oplossing. Samen met andere investeerders investeert u in een vastgoedhypotheek van een ondernemer. U maakt het mogelijk dat zakelijk onroerend goed kan worden gekocht, het MKB kan uitbreiden of dat het gewenste pand kan worden gekocht voor verhuur.

Via FDC FUNDING vindt u de mogelijkheid om (particulier of zakelijk) te investeren in vastgoedhypotheken en investeert u eenvoudig in een beleggingspand naar keuze. Voor u betekent dit een aantrekkelijk rendement met een laag risicoprofiel en de zekerheid van een hypotheek.

De voordelen samengevat:
Investeren in vastgoed
Support lokale MKB ondernemer
Zekerheid van hypotheek
Rendement 2,85 % tot 5,1%
Mogelijk vanaf € 100,- per object
Maandelijkse uitkering

REGISTREER DIRECT

Hoe werkt investeren in vastgoed?

Crowdfunding doen we niet alleen. FDC FUNDING werkt samen met verschillende partners en specialisten. Samen staan wij voor kwaliteit en zekerheid.

FDC FUNDING maakt o.a. gebruik van de techniek, gebouwd door het grootste crowdfunding platform van Nederland: Geldvoorelkaar.nl. Ook de administratie en het beheer van de vastgoedhypotheek wordt verzorgd door Geldvoorelkaar.nl

Geïnteresseerd om te investeren in vastgoed bij FDC FUNDING? Lees hieronder hoe het werkt en doorloop de 4 stappen.

Stap 1 : Registeren

Bent u nieuw bij FDC FUNDING?
Meldt u dan kosteloos aan als investeerder. Na registratie krijgt u een investeerdersaccount waarmee u de projecten kunt bekijken en uw eigen investeerdersportefeuille kunt volgen. Daarnaast vragen we u om ons eenmalig een kopie van uw ID-bewijs te sturen en om een investeringsovereenkomst te ondertekenen. U ontvangt hierover een automatische e-mail nadat u voor het eerst een investering heeft toegezegd.

GRATIS REGISTREREN

Stap 2: Project kiezen

Op onze projecten pagina treft u alle projecten waarin u kunt investeren. Ook heeft u hier de mogelijkheid om u aan te melden voor de investeringsalert.
Met de investeringsalert wordt u op de hoogte gehouden van nieuwe objecten en publicaties.

Voorafgaand aan het open zetten van de mogelijkheid om te investeren wordt elk nieuw project eerst 48 uur voorgepubliceerd op de site. Er kan tijdens de voorpublicatie nog niet geïnvesteerd worden. Zo heeft u de tijd om het project rustig door te nemen.

Na 48 uur gaat het project open gezet voor investeringen en kunt u een investering toezeggen.
Let op: investeren brengt een risico met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. Daarom raden wij aan, conform de richtlijn van de AFM, om maximaal 10% van uw vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding en om uw investeringen te spreiden over verschillende projecten.

Stap 3: Investering toezeggen

Wanneer het project wordt opengezet kunt u investeringen toezeggen. U hoeft uw toegezegde investeringsbedrag nog niet over te maken. Pas wanneer een project is volgeschreven (er zijn voldoende toezeggingen gedaan), gaan we over tot het verzamelen van de gelden. Dat gebeurt als volgt:

Stap 3a:

Het project is volgeschreven. Alle nieuwe investeerders wordt gevraagd om hun ondertekende investeringsovereenkomsten te retourneren.

Stap 3b:

Zijn alle investeringsovereenkomsten binnen? Dan wordt een contract opgemaakt voor de geldnemer, dat hij of zij ondertekend terugstuurt.

Stap 3c:

Als het contract door de geldnemer is ondertekend, dan ontvangen de investeerders het ondertekende contract met het verzoek de toegezegde investeringsbedragen over te maken. De investeringen worden verzameld en in één keer overgemaakt naar de geldnemer.

Stap 4: Rendement behalen

Als alle investeringsbedragen binnen zijn, wordt het totaal bedrag in één keer overgemaakt naar de geldnemer. Vanaf dan start de looptijd van de lening en krijgt u maandelijks de rente uitbetaald en/of wordt de lening maandelijks terugbetaald volgens de afgesproken voorwaarden. In “Mijn FDC FUNDING” kunt u de status van uw betaalschema en het rendement van uw portefeuille volgen.

De beste tip voor investeerders? Spreid uw inleg!

De AFM adviseert om uw inleg te spreiden over minimaal 10 projecten.
Daarnaast is het raadzaam alleen te investeren met geld dat u kunt missen. De AFM adviseert niet meer dan 10% van het vrij belegbare vermogen te investeren.

Wilt u meer weten over investeren in een vastgoed of over crowdfunding. Onze adviseurs vertellen u graag meer.